Nieuwsarchief

24 december 2018

Start seizoen op woensdag 2 januari

Start seizoen op woensdag 2 januari

Start met ons op woensdag 2 januari sportief het nieuwe jaar! We werken aan een gezond lichaam met volledige bewegingsvrijheid. Ook is er veel aandacht voor ontspanning, stress reductie, fear control en awareness. Tegelijkertijd leer je hoe je een fysiek conflict kunt deescaleren.

18 oktober 2018

Michel certified Systema Instructor

Michel certified Systema Instructor

Op 13 en 14 oktober reisden Michel, Rolf en Wessel af naar Bern voor een 2-daags systema seminar van Vladimir Vasiliev met als onderwerp Awareness, Speed and Power. Het was als altijd inspirerend. Dit keer werd Michel van den Hoeven gepromoveerd tot certified instructor en Wessel tot instructor in training.

28 augustus 2018

Start binnentrainingen

Start binnentrainingen

Woensdag 29 augustus start ons binnenseizoen in de gymzaal aan de Burg. Fockema Andrealaan 9 in Utrecht. Thema is conditioneren van het lichaam op het natuurlijk ontwijken en omgaan met impact. Zoals stoten, grepen, mesaanvallen en stokslagen. Dit doen we door veel grondwerk, ademhalingsoefeningen en uiteraard stoten uitdelen en ontvangen. Ervaar het!

17 juli 2018

Move Freely & Hit Hard

Move Freely & Hit Hard

Woensdag 18/7 trainen we in park Oog in Al met het thema 'move freely and hit hard'. Zie dit filmpje voor een impressie. Vanuit ontspanning in heupen, schouders en lichaam kan je vrij bewegen onder diverse aanvallen, terwijl je dicht bij blijft. Ontspanning in schouders is ook key in hard stoten, waarbij je je stoot volledig geeft. Meedoen is bereid zijn om geraakt te worden. Je bent van harte welkom om 19:45.

26 juni 2018

Buitentraining juli & augustus

Buitentraining juli & augustus

Vanaf maandag 2 juli starten onze buitentrainingen. Vaste locatie is het park Oog in Al in Utrecht. We starten om 19:45 met de training die duurt tot 21:30. Je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Het kan zijn dat we als het echt goed weer is de locatie verplaatsen naar Amelisweerd of bijvoorbeeld Down Under, zodat we in het water kunnen trainen. Wil je zeker weten dat je ons treft, bel ons dan even.

17 mei 2018

Invisibilty

Invisibilty

Tijdens het seminar in Bonn 12-13 mei leerden we hoe Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev door kleine, subtiele bewegingen van lichaam en handen voorkomen dat een aanvaller grip op hun krijgt. Door het lichaam iets te kantelen en de energie van een stoot te absorberen en dan terug te geven, breek je de vuist of pols van de aanvaller zonder dat hij dit aan ziet komen. Deze subtiele bewegingen zijn het thema van onze trainingen in juni. Wil je ervaren wat systema is, kom langs en doe mee!

2 maart 2018

Precisie stoten

Precisie stoten

Als voorbereiding op een beheerst gevecht van 2 tegen 1 oefenen we onze vaardigheid om met volledige beheersing te stoten op elkaars gezicht en kaak. Raken met die hoek, kracht en raakvlak zoals je het bedoelde, zelfs als je target een moving target is. Raken niet om te beschadigen, maar om het omgevingsbeeld en plan van de aanvaller te verstoren, om hem uit zijn flow te halen...En dat terwijl je zelf stoten ontvangt of messteken ontwijkt...Proberen? Kom langs en train mee!

15 februari 2018

Kettle Bell Workout

Kettle Bell Workout

Deze maand zullen we maandagen starten met een kettle bell workout. Het systema maandthema is close combat tegen meerdere tegenstanders. Hoe positioneer je jezelf tactisch en blijf je in beweging, hoe blijf je gericht op twee aanvallers, hoe ontwijk je en val je tegelijk aan? Dat komt allemaal aan bod.

11 januari 2018

Uit Balans

Uit Balans

De komende vier weken staan in het teken van het uit balans brengen van aanvallers. Het principe is eenvoudig, je brengt het zwaartepunt buiten het steunvlak van zijn voeten. De aanvaller moet de balansverstoring herstellen. Tijdens het herstel verstoor je weer zijn balans. Tot hij valt. Je leert de zwakte in zijn stand herkennen en benutten. Dit principe werkt bij een stoot, trap, klem. Staand en op de grond. Dit is een van de basisprincipes en vaardigheden van systema. In januari kun je gratis bij ons trainen ter kennismaking.

20 december 2017

Sportieve voornemens 2018

Sportieve voornemens 2018

Heb je voornemens om 2018 sportief te beginnen? Dan ben je bij QMA aan het juiste adres! Onze intensieve workout bestaat uit core en krachttraining (push up, squads) die overgaat in training voor realistische gevechtssituaties. Grondwerk en partneroefeningen maken je krachtig, soepel, snel en weerbaar. In januari kun je bij ons gratis 2x per week trainen. Voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Meld je aan via info@systema-utrecht.nl.

19 december 2017

Kerstvakantie 2017

Kerstvakantie 2017

Week 52 van 2017 en week 1 van 2018 zijn we gesloten om te genieten van een fijne kerstvakantie. Op maandag 8 januari starten onze binnentrainingen weer. Maandag om 20:00 en woensdag om 19:45.

14 november 2017

Gastlessen Kadochnikov Systema

Gastlessen Kadochnikov Systema

Sinds oktober geeft Transition op de 2e woensdag van de maand gastles in Kadochnikov systema. kadochnikov is de grondlegger van systema. De stijl is vergelijkbaar met wat we doen. Kenmerkend is dat bewegingen en technieken eerst vanuit natuurkundige principes grondig worden toegelicht. Vanuit dat begrip ga je dan werken met je partner om dat in de praktijk te brengen, waarbij je direct feedback van de instructeur ontvangt. Hier een impressie.

26 augustus 2017

Start seizoen

Start seizoen

Op maandag 4 september start het systema training seizoen. Onze eerste training is in de Bijnkershoeklaan 6. We starten om 20:00. Wees 15 minuten eerder. We gaan werken aan het herkennen van de intentie van de aanval, het op ontspanning wegvloeien van impact. Tegelijkertijd breng je de aanvaller uit balans. Door daarin zijn correctie onmogelijk te maken vloer je je aanvaller. Dit is ons thema voor het najaar. Je bent van harte welkom om met ons mee te trainen!

8 juli 2017

Zomertraining

Zomertraining

In juli zijn er geen trainingen bij QMA. In augustus trainen we op drie momenten buiten in het Park en is er een watertraining bij de Lek. Zie de agenda voor data en tijden. Je kan dan vrijblijvend meetrainen om eens te ervaren wat systema is. Vanaf 4 september start ons trainingseizoen weer met op 4 september de eerste training in de gymzaal aan de Bijnkershoeklaan 6. We starten stipt om 20:00 dus wees een kwartiertje eerder om je om te kleden.

6 januari 2017

Sportief begin 2017

Sportief begin 2017

Start 2017 sportief en train een paar lessen vrijblijvend met ons mee! Je leert je effectief verdedigen in leuke maar realistische oefensituaties. Bij ons geen rangen en standen, maar ongedwongen samen trainen met een lach. Geen technieken, maar principes die in vele situaties toepasbaar zijn. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

22 december 2016

Kerstvakantie!

Kerstvakantie!

Hallo allemaal, we gaan genieten van een fijne kerstvakantie en zijn de komende 2 weken gesloten. Op maandag 9 januari starten onze trainingen weer om 20:00 in de Bijnkerhoeklaan 6 in Utrecht. We wensen jullie allen een ontspannen kerstmis en jaarwisseling en alvast een sportief 2017!

9 november 2016

Maandagtraining start om 20:00

Maandagtraining start om 20:00

Onze maandagavond training is een kwartiertje later geworden. We starten om 20:00. Geeft iets meer tijd om na werk en school rustig te eten en naar de training te komen. De inhoud is ongewijzigd: we leren geen technieken, we studeren beweging. En hoe ontspannen te blijven ook bij fysieke en psychische druk van meedere (gewapende) aanvallers of werken vanuit een underdog positie.

4 september 2016

Binnen seizoen weer gestart!

Binnen seizoen weer gestart!

Hallo allemaal, na een gaaf buitenseizoen in bos, park en water gaan we nu weer naar binnen in onze gymzalen. Wil je eens kijken of systema wat voor je is, kom dan maandag naar de Bijnkershoeklaan 6 of woensdag naar de Burg. Fockema Andrealaan 9 in Utrecht. We starten om 19:45. Kern van systema is ontspanning. Hoe blijf je relaxed ook bij aanvallen, hoe kan je andermans spanning benutten om hem of haar onschadelijk te maken? Geen technieken en kata, maar principes die aansluiten op jouw manier van bewegen.

9 juli 2016

Water training

Water training

Woensdag 13 juli trainen we in het water van Down Under bij Nieuwegein. Weer of geen weer. We starten om 19:45. Wees er bij en kom in kleding die nat mag worden.

4 juli 2016

Buiten seizoen gestart

Buiten seizoen gestart

In juli en augustus traint QMA buiten op woensdagen van 19:45-21:30. De locaties zijn wisselend, soms urban, soms in het park en soms in bos en hei. Wil je in de zomer met ons mee trainen? Bel dan Rolf (06-42160087) of Michel (06-47763536) om te achterhalen waar we die avond zijn. Of mail even naar info@systema-utrecht.nl.

16 september 2015

Kwan Lee seminar

Kwan Lee seminar

Met tien man en vrouw zijn we naar het seminar van Kwam Lee geweest dat werd georganiseerd door Systema Amsterdam. We zijn met z'n allen weer erg geinspireerd geraakt door deze erg bedreven instructeur. Het gebruik van ademhaling heeft hij op een andere wijze belicht. Daarnaast was het 'wall work' ook een erg boeiend onderdeel. 

30 augustus 2015

Binnenseizoen gestart!

Binnenseizoen gestart!

Vanaf maandag 1 september trainen we weer op onze binnenlocaties. Maandag op de Bijnkershoeklaan 6 en woensdag op de Burg. Fockema Andreaelaan 9. We starten om 19:45. Als het droog is trainen we buiten bij de gymzaal. Kom langs om eens te ervaren of systema wat voor jou is.

6 juli 2015

Zomerseizoen

Zomerseizoen

In de maanden juli en augustus trainen we in een zomerritme van een training per week op woensdagavond. We trainen buiten op aantrekkelijke plekken zoals Amelisweerd of Soestduinen. Wil je meetrainen, mail dan even naar info@systema-utrecht.nl. We laten je dan weten waar we te vinden zijn.

13 mei 2015

Buitentraining

Buitentraining

Als het weer mee zit, is het heelijk om buiten te trainen. De setting in Soest was prachtig. Het geeft een extra dimensie aan de training. Erg boeiend om zand, water en bomen te betrekken bij de systema-oefeningen. 

6 maart 2015

Trainingstijd nu 19:45-21:30

Trainingstijd nu 19:45-21:30

Onze trainingstijd hebben we een kwartierje verlaat, zodat iedereen rustig kan eten na het werk en niet met een volle maag hoeft te sporten. De deur van de trainingsruimte is open om 19:30. We trainen in shirt, comfortabele en slijtvaste broek en als je wilt schoentjes. Een trainingsmes is handig.

16 februari 2015

Seminar Bern

Seminar Bern

Erwin, Wessel, Rolf en Michel zijn in het weekend van 14 februari naar Bern geweest om een seminar van Vasiliev bij te wonen. Het is een erg leerzaam en gezellig weekend geweest. Rolf en Michel hebben zich laten registreren als instructor in training. De komende trainingen zullen in het teken staan van de nieuwe inzichten en oefeningen die zijn opgedaan. 

6 februari 2015

Filmavond

Filmavond

14 maart a.s. is er weer een filmavond. We laten ons verwonderen en inspireren aan hand van video's van onder meer Vladimir Vasiliev, Kevin Secours en Martin Wheeler. Natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje. Het is bij Wouter thuis.   

Je kunt via facebook laten weten of je komt. 

29 december 2014

De t-shirts zijn er.

De t-shirts zijn er.

We zijn het nieuwe jaar gestart in een nieuwe outfit! Een mooi begin van het nieuwe jaar. Wil jij ook eens ervaren wat systema jou biedt? Kom dan langs op onze trainingsavonden op maandag in de Bijnkershoeklaan 6 en woensdag in de Burg. F. Andrealaan 9. Van 19:30-21:30.

Bekijk dit filmpje om een indruk te krijgen wat systema is.

19 december 2014

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Van 22-12-15 tot en met 4-1-15 genieten we van de kerstvakantie en zijn er geen systema trainingen. Maandag 5 januari 2015 gaan we weer van start op onze locatie Bijnkershoeklaan 6 in Utrecht. We starten om 19:30. Voel je van harte welkom om vrijblijvend mee te doen en te ervaren of systema iets voor jou is. Systema, een effectieve manier van zelfverdediging, vitaliteit vergrotend en leuk om te doen!

20 november 2014

Seminar Bern

Seminar Bern

We gaan naar Bern! In februari gaan Wessel, Erwin, Rolf en Michel weer inspiratie opdoen bij het seminar dat Vasiliev in Zwitserland gaat geven. Het zal een intensief weekend worden, want ze slapen in trainingszaal. Er kunnen dus heel wat trainingsuren gemaakt worden. Op het programma staan o.a. bewegingen inzetten zonder intentie, het gebruik van ademhaling om je controle te verbeteren en technieken om angst te elimineren. Het belooft weer een inspirerend weekend te worden.

20 november 2014

QMA studieavond

QMA studieavond

Op donderdag 11 december organiseert QMA systema voor haar leden een systema studie avond. We gaan dan samen onder genot van een biertje filmpjes kijken van systema experts zoals Vladimir Vasiliev en Mikhail Ryabko. Uitnodiging volgt via FB.

2 november 2014

Naamswijziging

Naamswijziging

Op 1 november is Kemposchool Qian Long omgedoopt in QMA systema. Sinds september onderwijzen we trainingsvormen uit het systema van Vladimir Vasiliev en hebben we de stijlvormen uit het Shaolin Kempo achter ons gelaten. De systema training biedt een realistische trainingsomgeving en leert je intuitief en ontspannen bewegen in complexe gevechtsituaties. De manier van bewegen is vloeiend, als water. Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo. De gestileerde golf staat voor de kracht van aanstormend water.

10 oktober 2014

Nieuw trainingsprogramma

Nieuw trainingsprogramma

Sinds 1 september zijn we gestart met een vernieuwd trainingsprogramma dat geinspireerd is op de trainingsvormen van het systema van Vladimir Vasiliev. Ons kempo wordt hierdoor nog vloeiender en effectiever. Met meer ontspanning bereiken we meer resultaat. Wat wil je nog meer?

28 augustus 2014

We zijn er weer!

We zijn er weer!

Op maandag 1 september starten we een nieuw seizoen kempo. We gaan als groep met partneroefeningen leren hoe je bij aanvallen door goed voetenwerk 'er niet kunt zijn', hoe je countertechnieken plaatst op drukpunten, hoe je ontsnapt uit grepen en klemmen en deze zelf aanzet. En hoe je iemand door balansverstoringen naar de grond werkt of hoe je zelf op de grond weer overwicht kunt krijgen. Kortom, een interessant jaar. Het eerste uur van de training werken we ons met een pittige conditietraining in het zweet.

22 juni 2014

8 witte banders rijker

8 witte banders rijker

Woensdag 18 juni zijn Kimberly, Christel, Maurice, Rutger, Nadia, Govert, Joe en Nico geslaagd voor hun witte band examen. Van harte gefeliciteerd allemaal! Het was een goed examen, iedereen was blij met het behalen van deze stap. Op 23 juni slaagden Joris en Jurjen voor hun blauwe band examen. En later die week verwelkomde Qian Long bruine banders Bart, Erwin, Gokhan, Ruben en Lex!

31 mei 2014

Zomertraining

Zomertraining

Juni is de laatste maand waarin we in de gymzaal trainen. Op 18, 23 en 25 juni sluiten we af met examens. Vanaf juli traint onze groep op woensdagavond buiten in het Wilhelminapark (19:30-21:30). Je bent ook dan van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. Op 1 september start het binnenseizoen weer.

26 april 2014

Wereld Kampioenschap Kempo 2014

Wereld Kampioenschap Kempo 2014

Van 24 tot en met 26 april reisden ruim 75 kempoka uit Nederland af naar het WK in Budapest. En met succes! Het Nederlandse team werd 1e op het onderdeel Traditional en 3e op het onderdeel Fighting. De kempoka behaalden diverse gouden, zilveren en bronzen plakken. Wat een prestatie. Aan het WK namen 550 deelnemers uit 32 landen deel. De Nederlandse selectie zijn Nationaal Kampioenen.

30 maart 2014

Shaolin Kempo Bond

Shaolin Kempo Bond

Kemposchool Qian Long is sinds haar oprichting lid van de Shaolin Kempo Bond Nederland. De bond is met 20 lidscholen en ruim 500 kempoka de grootste bond van kemposcholen in Nederland. Door samen te trainen leren we van elkaar. Dangraad examens worden afgenomen door de examencommissie van de bond. Daardoor garanderen we een hoog niveau van onze dangraadhouders.

16 maart 2014

Vechtkunsten 2014

Vechtkunsten 2014

Vandaag organiseerde Shannon Streifel, Erik Klein Nagelvoort en Rolf Hetterschijt met hulp van Kemposchool Qian Long de 10e editie van de Vechtkunsten.nl. Ruim 20 scholen deden mee, karate, kempo, kungfu, pentjak silat kwamen voorbij. Mohammad Salehbeigy van KempoInstituut Hartman won de Masterclass Trophy, Jokotole won de beker voor beste Martial Arts School. Jong en oud hadden veel plezier tijdens deze sportieve ontmoeting.

7 februari 2014

Qian Long succesvol op NK 2014

Qian Long succesvol op NK 2014

Eveline Stephanus onze jeugdtrainer behaalde twee maal goud op het NK Kempo 2-2-2014. Zowel met haar wapen kata met pudao (zie filmpje) en de saifa wist zij de bekers binnen te halen. Twee van haar leerlingen, Imane Outalab en Chimene Haime behaalden respectievelijk de 1e en 3e prijs voor ongewapende loop voor Jeugd. Ook Tiemen Wagenvoort van onze zusterschool scoorde prijzen. Kijk hier naar zijn saifa.

17 januari 2014

Open lessen Martial Arts Week Utrecht

Open lessen Martial Arts Week Utrecht

Van 18 tot en met 25 januari kun je in Utrecht kennis maken met een groot aantal vechtkunst scholen. Je bent bij ons op 20 januari en 22 januari van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles Shaolin Kempo. We bieden je elke les een pittige en leuke workout van een uur en daarna wordt je ingewijd in onze  vechttechnieken. We zijn een open en gezellige club, veel scholieren en studenten, 20% vrouwen. Kom gerust langs en doe mee.

26 december 2013

Beginnersgroep start 6 januari 2014

Beginnersgroep start 6 januari 2014

Maandag 6 januari start een nieuwe beginnersgroep Kempo in Utrecht. Je kan deze week vrijblijvend mee trainen om te ervaren of Shaolin Kempo iets voor jou is. Je leert jezelf verdedigen met stoot en traptechnieken, ontwijken en weren, je aanvaller naar de grond werpen en valbreken. Ook leer je de ander controleren met klemmen en grepen en jezelf daar uit bevrijden. We bouwen het rustig op.
Kom gerust langs op maandag of woensdag van 19:30-21:30.

10 november 2013

Clubkampioenschappen succesvol

Clubkampioenschappen succesvol

Zaterdag 9 november organiseerden we de eerste editie van de clubkampioenschappen van More Chi Martial Arts, Kempovereniging Shaolin Chuan Fa en Kemposchool Qian Long. We hebben een gezamenlijke geschiedenis van kempo en nu ook kungfu in Utrecht en Houten. De wedstrijd verliep in een zeer vriendschappelijke sfeer. Er waren demonstraties en sparringswedstrijdjes op basis van semi contact en rondes van 1,5 minuut. Volgend jaar weer!

15 september 2013

4 dangraadhouders erbij!

4 dangraadhouders erbij!

Op 7 september slaagden Eveline Stephanus, Arne Stoffer, Kasper Haeken en Imre van der Bijl voor hun meestergraadexamen voor de Shaolin Kempo Bond. Samen met sempai Wessel vormen zij de eerste ring van vijf leerlingen van Qian Long die de traditie voortzetten. Imre met zijn scholen in Houten en Zeist, Eveline met de jeugdclub Qian Long en Arne, Kasper en Wessel bij Qian Long.

20 juli 2013

Beginnersgroep start 2 september

Beginnersgroep start 2 september

In september zijn we een beginnersgroep Kempo voor volwassenen gestart (vanaf 16 jaar) in Utrecht. 

Je kan ook deze maand nog prima instromen. Trainingen zijn op maandag en woensdagavond van 19:30-21:30. Het eerste uur van de training is een gezamenlijke pittige conditietraining, het tweede uur is voor het aanleren van kempotechnieken en geven we specifiek les aan beginners met een vaste instructeur.De beginnerscursus duurt een jaar en wordt afgesloten met een examen. Je leert je verdedigen tegen trappen, stoten, klemmen, verwurgingen en mesaanvallen door strategisch te verplaatsen, te ontwijken en tegenaanvallen te plaatsen. We leren je technisch goed trappen en diverse stoot- en slagtechnieken.

Je betaalt 42 euro per 2 maanden en je kunt per maand opzeggen, mocht het toch niks voor je zijn.

Dit doe je door een mail te sturen naar info@kempo-utrecht.nl. Neem je een vriend of kennis mee naar de eerste training dan krijg je 20% korting op de contributie voor de eerste 2 maanden.


Zie ook ons youtube kanaal.

5 juli 2013

Buitentraining Wilhelminapark

Buitentraining Wilhelminapark

Vanaf 10 juli trainen we elke woensdagavond buiten in het Wilhelmina park in Utrecht. Je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te trainen. We starten om 19:30 met een conditietraining op het grote veld. Op 2 september 2013 starten we weer met binnentrainingen in de gymzalen aan de Bijnkershoeklaan (maandag) en de Burg. Fockema Andreaelaan (woensdag). Beginners zijn van harte welkom.

22 juni 2013

Martial Arts Bootcamp

Martial Arts Bootcamp

Van 14 tot en met 16 juni organiseerde Qian Long een Martial Arts Bootcamp met vijf andere vechtkunstscholen. Ruim 70 deelnemers werden ondergedompeld in het oude Sparta. Volharding en broederschap waren het thema van het kamp. Zij aan zij gingen we de fysieke en mentale uitdagingen aan, veroverden we een eiland en hielden we stand tegen een overmacht in een groepsgevecht. Zie voor een foto impressie onze facebookpagina.

12 april 2013

Pad training

Pad training

Op 10 april draaiden we weer een lekkere stevige conditietraining, waarbij we combinaties op de pads oefenden. Zeker de setjes met drie technieken, bijvoorbeeld trap en twee stoten, waren erg vermoeiend. Als je die 20 keer op volle snelheid en intentie uitvoert, vloeit het zweet rijkelijk. Doe ook eens mee met onze training!

12 januari 2013

Martial Arts Week Utrecht

Martial Arts Week Utrecht

Samen met ruim 30 vechtkunst scholen organiseert Qian Long de Martial Arts Week Utrecht van 14 tot en met 20 januari. We nodigen iedereen die wil kijken of vechtsport wat voor hem of haar is uit om mee te doen met onze training. Kom dus woensdag 16 januari naar onze dojo aan de Burg. Fockema Andreaelaan 9 en doe mee! We geven aandacht aan conditie, stoten en trappen, meditatie, zelfverdediging en sparring. We starten om 19:30. Meer dan een trainingsbroek en tshirt heb je niet nodig om mee te doen. Kijk hier voor het hele programma.

31 december 2012

Oliebollentraining 2 januari 2013

Oliebollentraining 2 januari 2013

Op woensdag 2 januari starten we het nieuwe jaar kempo met de traditionele oliebollentraining. Deze training staat voor afzien en fun! We starten zoals gebruikelijk om 19:30 in de Burg. Fockema Andreaelaan 9. Begin je je jaar goed door je voornemen om veel te sporten direct waar te maken, ben erbij. Ook als je een proefles wil meedoen ben je van harte welkom. Voorspoedig 2013!

23 november 2012

Vechtkunsten 2012

Vechtkunsten 2012

Op zondag 18 november organiseerde Shannon, Erik en ik de 9e editie van de Vechtkunsten.nl. Een All Style Martial Arts Competition waarin 200 martial artists deelnamen van zo'n 20 scholen. Qian Long maakt deze wedstrijd mogelijk, maar we deden ook zelf mee. Kasper Haeken en een aantal jeugdleden  deden een gooi naar de prijzen. Kijk hier voor een impressie. De 10e editie is gepland op 16 maart 2014. Be Prepared!

9 november 2012

Sijou van der Spek

Sijou van der Spek

Woensdag 31 oktober was Sijou van der Spek te gast in dojo Qian Long. Sijou heeft jarenlang Shaolin Kempo beoefend en later ook diverse andere vechtkunsten. In een boeiend seminar leerde hij ons diverse verdedigingen op aanvallen met stoten, trappen en ontsnappingen uit verwurgingen. Ook het grondgevecht kwam aan de orde. Kijk hier eens voor een impressie. Sijou, bedankt!

13 oktober 2012

Thema training stok

Thema training stok

Woensdag 3 oktober organiseerden we weer een gezamenlijke training met Theo Philips van Bushido en Eddy en Orlando van Ommeren met LoeSjioeKwan. Het thema was het reageren op aanvallen met een korte stok. Ook handig om reflexen te ontwikkelen die te pas komen bij een ongewapende aanval. Hier een kort filmpje.

1 september 2012

Seizoen gestart

Seizoen gestart

Woensdag 29 augustus is het seizoen gestart. We trainen weer in de gymzaal aan de Bijnkershoeklaan 6 (maandag) en aan de Burg. Fokkema Andrealaan 9 (woensdag). De trainingen starten om 19:30 en duren tot 21:30. Wil je een keer vrijblijvend meedoen om te kijken of het iets voor je is? Dat kan. Kom gerust langs en doe mee!

30 juni 2012

Examenkandidaten geslaagd!

Examenkandidaten geslaagd!

Afgelopen week hebben diverse kempoka van Qian Long een examen met goed gevolg afgelegd. Bij de jeugd behaalden Rowena, Chimene en Hicham onder toeziend oog van sensei Rolf Hetterschijt hun 7e kyu examen. Bij de volwassenen legden Hanna, Henk, Roald, Marvin en Rutger dit examen met succes af. Kasper Haeken, Eveline Stephanus en Imre van der Bijl deden een proefexamen zwarte band. Dit zag er goed uit, Eveline en Imre kregen de 1e kyu graad toegekend (Kasper had deze al). Volgende week is er nog binnen les, daarna gaan we het park in.

10 mei 2012

Kungfu uit Shaolin in Utrecht

Kungfu uit Shaolin in Utrecht

Op 9 mei verwelkomde Qian Long een speciale gast uit Shaolin. Shan Li, die 15 jaar in het Shaolin klooster heeft gewoond en kungfu heeft beoefend, liet ons ervaren hoe je je geest volledig een maakt met je lichaam. Hierdoor ontwikkel je grote interne kracht en bevorder je ook je gezondheid. Het was fysiek inspannend en mentaal ontspannend. Later in de training oefenden we de toepassing hiervan in zelfverdedigingsituaties. Indrukwekkend.

19 april 2012

NK Fighting Kempo 2012

NK Fighting Kempo 2012

Zondag 15 april vond het Nederlands Kampioenschap Fighting Kempo plaats in Lochem. Het NK wordt georganiseerd door de KAN. Kempsochool Qian Long deed mee met 2 volwassenen (Ruben en Richard) en vijf jeugdleden (Cecillia, Rowena, Chimene, Tarik en Milan). Voor de meesten was het hun debuut, dus het was wel spannend. Iedereen stond zijn mannetje. De wedstrijd was professioneel georganiseerd mede door de inspanning van gastschool Kwoon Dat Mor. Dit filmpje geeft een indruk hoe het was.

5 april 2012

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

Van 21 tot en met 28 april organiseert NOC/NSF met sportverenigingen de Nationale Sportweek. Kemposchool Qian Long doet ook mee en opent op 23 en 25 april haar deuren voor iedereen die wel eens een les kungfu wil meedoen. Leeftijd vanaf 13 jaar. Maandag in onze dojo aan Bijnkershoeklaan 6, woensdag op Burg. F. Andrealaan 9. We starten om 19:30-21:30. Toegang gratis.

5 april 2012

Vechtkunsten Seminar succes

Vechtkunsten Seminar succes

Op 25 maart organiseerde kemposchool Qian Long met Shannon Streifel en Erik Kleinnagelvoort een groots vechtkunsten seminar in Nieuwegein. Ruim 70 deelnemers deden mee aan vijf workshops van meesters in Capoeira, American Kenpo, Close Combat, Kungfu en Pentjak Silat. Dankzij meesters Picapau, Marcel de Jong, Edward Maitimo, Michael von Pickartz en Sijou van der Spek was het een geweldig event. Kijk hier voor een filmpje.

16 februari 2012

Maarten en Wessel bruine band

Maarten en Wessel bruine band

Op 15 februari zijn Maarten van der Mullen en Wessel Nieboer geslaagd voor hun bruine band examen. Heren, van harte gefeliciteerd! Na een twee uur durend examen werd er nog gespard met elkaar en bruine banders. Op de foto blije en vermoeide gezichten. Zo hoort het ook. Op naar zwart! De foto is genomen met een fish eye lens. Een filmpje volgt.

5 februari 2012

Eveline Stephanus Nederlands Kampioen Kempo

Eveline Stephanus Nederlands Kampioen Kempo

Vandaag organiseerde de Kempo Associatie Nederland het NK Traditional Kempo. Het was voor Shaolin Kemposchool Qian Long een zeer succesvolle dag, want onze kempoka en jeugdtrainer Eveline Stephanus werd Nederlands Kampioen bij de vrouwen. Ze won zowel de eerste prijs met kata als wapen kata. En dat in een poule met zowel senioren A als senioren B dames. Sensei Rolf Hetterschijt won de derde plaats met het onderdeel wapen kata in de poule senioren heren A.

1 februari 2012

Uitwisseling Loe Sjioe Kwan en Bushido

Uitwisseling Loe Sjioe Kwan en Bushido

Op 30 januari kwamen Loe Sjioe Kwan, Bushido en Qian Long weer bij elkaar om technieken uit te wisselen. Dit keer onder leiding van Shidan Tom Pijpers, die ons in de fijne kneepjes van het jiujitsu onderwees. Hoe kom je uit een pakking van pols of nek en hoe leg je een klem aan? We beproefden onze technieken op lastige tegenstanders en kwamen er al snel achter wat wel en wat niet werkt, Het was dus een geslaagde training.

1 februari 2012

Diploma sensei Rolf getekend!

Diploma sensei Rolf getekend!

Gisteren was Sifu Eric Gouda bij mij op bezoek om mijn 2e dan diploma te tekenen. Augustus vorig jaar heb ik mijn examen met goed gevolg afgelegd voor de commissie van de Shaolin Kempo Bond, waar ook sifu Eric Gouda in zitting had. Ik had het diploma al even in mijn bezit. De ondertekening door mijn leraar, die mij al 15 jaar inspireert de weg van de Shaolin vuist te volgen, was een heugelijke gebeurtenis. Sensei Rolf Hetterschijt.

31 januari 2012

Vechtkunsten Seminar 25 maart 2012

Vechtkunsten Seminar 25 maart 2012

Het programma is bekend! Het seminar vindt plaats in sporthal Merwestein in Nieuwegein van 12:30-17:00. Mestre Picapau wijdt ons in in capoeira, Marcel de Jong in de kneepjes van American Kenpo, Sijou van der Spek in Kungfu. De winnaar van vechtkunsten 2009 Perry Coppiens leert ons Pentjak Silat en Michael von Pickartz neemt ons mee in no-nonsense close combat. Kosten 10 euro, toegang vanaf 16 jaar. Komt allen.

24 januari 2012

Uitbreiding stichtingsbestuur

Op 22 januari zijn Erwin Vasbinder en Arne Stoffer toegetreden tot het bestuur van de stichting Qian Long. Arne en Erwin trainen al wat jaartjes kempo, Erwin behaalde onlangs zijn blauwe band en Arne traint voor zwart. Met hen nemen we ook nieuwe ideeen aan boord, als bestuur werken we aan een nieuw elan van Qian Long. Ook hebben we een nieuwe instructeurs groep blauwe banders voor de beginners: Gokhan, Richard, Laurens en Erwin zullen komende week starten met lesgeven aan deze groep.

20 januari 2012

Erwin&Ruben blauwe band

Erwin&Ruben blauwe band

Op woensdag 18 januari slaagden Erwin Vasbinder en Ruben Littooy voor hun blauwe band examen. Beiden zetten een goed examen neer, een prestatie om trots op te zijn. Het eerstvolgende examen is het bruine band examen op 15 februari.

13 december 2011

Seminar Win Chun

Seminar Win Chun

Maandag 12 december gaf sifu Lyndon den Oudsten ons les in Win Chun technieken. De les werd mooi opgebouwd. In Win Chun maak je gebruik van de spanning in je pezen, naast je spieren. De pezen geven je houdingen kracht. Deze moesten we dus eerst voelen en trainen, waarna we onze versterkte houdingen op elkaar uit probeerden. Wonderbaarlijk. Tot slot gingen we van stikcy hand sparring naar Win Chun sparring. Kijk maar eens op youtube. Lyndon, bedankt!

9 december 2011

SKB Bondstraining

SKB Bondstraining

Op 30 november organiseerde de Shaolin Kempo Bond een van de bondstrainingen. Dit keer was Has van der Poel van Shaolin Kempokai uit Gouda gastdocent. De training ging over aanvallen van een bo versus bo en bo versus sai. Klik hier voor een impressie. De volgende SKB training is op 29 januari bij Banteng in Beuningen.

26 november 2011

Vechtkunsten 2011

Vechtkunsten 2011

Op 20 november organiseerde ik samen met Shannon Streifel en Erik Kleinnagelvoort de vechtkunsten.nl stijlwedstrijd in Nieuwegein. Meer dan 200 deelnemers deden mee van in totaal 25 scholen. Pentjak Silat, Wushu, Kungfu, Kempo, Capoeira, wat was er niet te zien? Vanuit Qian Long deden Kasper Haeken, Laurens Mathot, Rowena en Chimene Haimè, Milan Coppens,  Amber kamerbeek, Imane en Hicham Outalab, Fien van der Linden en Britt van Klooster mee. Kijk voor een impressie op ons youtube channel.

27 oktober 2011

Qian Long 6 blauwe banders rijker

Qian Long 6 blauwe banders rijker

Op 26 oktober legden Richard, Jeroen, Lex, Gerben, Roy en Laurens met goed gevolg het blauwe band examen af. We hebben genoten van het examen. Ook de sparring met gevorderden was flitsend. Heren, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Op naar bruin! Op 16 november volgde Quirien van Lun met goed gevolg dit voorbeeld. Ook hij behaalde de blauwe band.

25 oktober 2011

Drie nieuwe witte banders

Drie nieuwe witte banders

Op 17 oktober legden Luke, Joris en Jan Willem met succes het witte band examen af. Gefeliciteerd! We heten hen opnieuw hartelijk welkom bij de club. Nu ze beginner af zijn kan het echte werk beginnen. Op 30 november is er weer een witte band examen.

2 oktober 2011

Uitwisseling Loe Sjioe Kwan en Bushido

Uitwisseling Loe Sjioe Kwan en Bushido

Op 28 september kwamen Utrechtse Shaolin Kemposcholen Qian Long, Loe Sjioe Kwan en Bushido bij elkaar. Theo Phillips liet ons aardig zweten tijdens de conditietraing, waarna Peter het overnam met pushing hands oefeningen. Tenslotte leerde Orlando ons actief te reageren op meerdere mesaanvallen. Bekijk dit youtube filmpje maar eens en wees er volgende keer ook bij!

3 september 2011

Rolf geslaag voor 2e dan

Rolf geslaag voor 2e dan

Woensdag 31 augustus is Rolf Hetterschijt geslaagd voor zijn 2e dan examen bij de Shaolin Kempo Bond. Rolf is als leraar sinds 2004 aan kemposchool Qian Long verbonden en begon met kempo in 1995. "Een mooie bekroning van 15 jaar kempo. Maar ik heb nog genoeg te leren en uit te proberen, kempo blijft boeien. Als sensei hoop ik mijn passie voor het kempo nog jaren te kunnen over dragen aan anderen en hen aan het kempo te binden".

6 juli 2011

Kempo in het Wilhelminapark

Kempo in het Wilhelminapark

Vanaf 13 juli is kemposchool Qian Long op woensdagavond buiten te vinden in het Wilhelminapark in Utrecht. We trainen dan vanaf 19:30 op het grote veld van het park. Op 5 september starten de binnentrainingen weer. De buitentrainingen zijn een goede gelegenheid om eens vrijblijvend met ons kempo kennis te maken. Meedoen is gratis en wordt op prijs gesteld. Tot in het park!

28 juni 2011

Kick boks training kempo bond

Kick boks training kempo bond

Afgelopen zondag heeft Qian Long meegedaan aan de bondstraining van de Shaolin Kempo Bond. Tijdens de training hebben we twee uur lang getrapt en gestoten op de kickboks manier, waarbij professional kickbokser Nicky Lopez ons heeft geleerd dat goed vechten in eerste instantie een kwestie is van lichtvoetig en snel bewegen... Zo kun je in een kwestie van seconden aan de andere kant van de zaal staan tijdens het vechten, waarbij terugtrekken en aanvallen elkaar voortdurend afwisselen. We sloten af met een barbecue, verzorgd door SHK.

18 juni 2011

Qian Long steunt Trailwalker

Qian Long steunt Trailwalker

Vier kempoka van Qian Long en Chuan Fa vormen samen Shaolin for Life, het team dat op 25 en 26 juni non-stop 100 kilometer loopt om geld in te zamelen voor Oxfam Novib. Dit geld is bestemd voor onderwijsprojecten o.a. in Myanmar. Vele clubleden hebben financieel bijgedragen aan dit doel. Kemposchool Qian Long heeft hun bijdrage verdubbeld. We wensen het Shaolin for Life team veel succes en spirit! Lees meer op www.trailwalker.nl

28 mei 2011

4 nieuwe witte banders

4 nieuwe witte banders

Vandaag 28 mei deden Stijn, Tarik, Ekrem en Milan van de jeugdgroep hun witte band examen. Ze zijn alle vier geslaagd. Gefeliciteerd! Bijna alle leden van de jeugdgroep van 8 tot 12 jaar die in september gestart is hebben nu hun 9e kyu examen gedaan. Iedereen is nog steeds enthousiast en gemotiveerd. Ga zo door!

28 mei 2011

Kempo weekend 2011

Kempo weekend 2011

Vorig weekend verzamelden zich ruim 50 kempoka van Qian Long, Shaolin Chuan Fa en More Chi Martial Arts voor een trainingsweekend in Schaijk. Bekijk dit youtube filmpje voor een impressie. In de bossen en op de hei werden vele trainingsuurtjes besteed aan wapens als zwaard, sai en bo, mesvechten en meditatie. Ook werden extreme conditioneringsmethoden niet geschuwd. In de traditionele bikkeltraining sjouwden we om zes uur s'ochtend met bomen en liepen we door de hulderij. Het weer was uitstekend, iedereen heeft zich prima vermaakt.

17 mei 2011

Goud op NK Fighting 2011

Goud op NK Fighting 2011

Quirien van Lun heeft goud gewonnen op het Nederlands Kampioenschap Fighting 2011. Een prestatie, want de competitie was groot in de categorie heren senioren A in de gewichtsklasse tot 88 kg. Sinds 2010 wordt er geen onderscheid naar niveau gemaakt in deze semi contact wedstrijd. Kijk hier eens voor een impressie. Kamau Kenpo was gastschool voor deze wedstrijd die op 10 april in Rotterdam plaatsvond.

5 februari 2011

Eerste vier jeugdleden met witte band

Eerste vier jeugdleden met witte band

Op zaterdag 5 februari deden vier jeugdleden een 9e kyu examen en ontvingen uit handen van Sensei Michel van den Hoeven en Sempai Eveline Stephanus hun witte band. Eefje, Rowena, Hicham en Amber, van harte gefeliciteerd met deze eerste stap op de weg naar zwart! Op 19 maart deden Britt, Arya en Imane met succes examen. Op 9 april zijn er weer examens.

3 oktober 2010

Vechtkunsten 2010 op 28 november in sporthal Merwestein in Nieuwegein

Vechtkunsten 2010 op 28 november in sporthal Merwestein in Nieuwegein

In 2010 vond de Vechtkunsten.nl competitie plaats, waaraan 24 scholen deelnamen en meer dan 170 deelnemers. Rolf won in het reguliere onderdeel een bronzen beker voor zijn ongewapende loop en voor zijn sai saifa. Helaas kaapte Marcel de Jong in de finale van de meesters de Dragon Cup wisselbeker voor zijn neus weg. Hier laten we het natuurlijk niet bij zitten. Op 20 november 2011 is er weer een gelegenheid om je kunnen te laten zien, andere stijlen te ontmoeten en een beker te winnen. Zie voor info www.vechtkunsten.nl.

28 augustus 2010

Qian Long opent in september haar deuren voor basisschool leerlingen

Qian Long opent in september haar deuren voor basisschool leerlingen

In september is Qian Long gestart met kempo lessen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagochtend van 10:30-12:00 in de gymzaal aan de Bijnkershoeklaan 6. Sempai Eveline Stephanus zal deze lessen verzorgen. Mocht je interesse hebben dan kan je je kind laten noteren op de wachtlijst. Stuur dan een mailtje naar info@kempo-utrecht.nl.

4 juli 2010

Kevin Pijpers geslaagd voor 1e dan examen (zwarte band)

Kevin Pijpers geslaagd voor 1e dan examen (zwarte band)

Op 4 juli heeft Kevin Pijpers met goed gevolg zijn zwarte band examen afgelegd. Het examen werd afgenomen door de examencommissie van de Shaolin Kempo Bond. Het is de eerste leerling in het zesjarig bestaan van Qian Long die tot zwarte bander is opgeleid. Kevin, van harte! En mogen er nog velen zijn voorbeeld volgen....

3 maart 2010

Qian Long in 2010 vijf bruine banders rijker

Qian Long in 2010 vijf bruine banders rijker

In januari en februari deden Rene van der Poel, Eveline Stephanus, Imre van der Bijl, Ward Huisman en Chi Shang Cheng met succes het bruine band examen. Het examen was een echte beproeving en duurde tot middernacht. Gefeliciteerd! We zijn trots om jullie als gevorderden welkom te heten in onze club.

31 januari 2010

Nationale Kempo Kampioenschappen 2010

Nationale Kempo Kampioenschappen 2010

Op het NK Traditional hebben we het niet onverdienstelijk gedaan. Opbrengst: 7 bekers! Rene heeft met zijn saifa de derde prijs gehaald. Ward in zijn leeftijdcategorie ook een derde plek voor de saifa. En Chi Sheng een eerste plek in de zelfde poule als Ward. Rolf heeft twee keer de derde plek voor safia en zijn sai safa. En als klap op de vuurpijl Evelien: een tweede prijs voor haar sai saifa en een eerste prijs voor haar saifa! Gefeliciteerd allemaal. Een prachtig resultaat! Het was een goed toernooi met een leuke ontspannen sfeer. En wanneer we de volgende keer met nog meer deelnemers staan en in meer categorieën, halen we misschien nog meer binnen.

Ga terug naar de homepage