Vrienden van

Systema Head Quarters
De thuisbasis van onze inspiratiebron Vladimir Vasiliev in Toronto, Canada. Gelukkig voor ons reist Vladimir de hele wereld rond voor het geven van seminars en staat er aardig wat materiaal op youtube.

Systema Amsterdam
Dit is de school van Patrick van het Nederend in Amsterdam, die naast Aikido ook systema geeft. Peter Walland is instructeur bij Systema Amsterdam.Bij Patrick van het Nedereind volgen we seminars om ons als instructeurs ook te blijven ontwikkelen. 

Deelnemers seminar Kwan Lee 2015 Amsterdam

Systema Zwolle Hoogeveen Meppel Emmen 
De systemaschool van Arend Dubbelboer bestaat sinds 2004. Het seminar dat Arend in 2013 in Amsterdam organiseerde, was ons eerste live contact met Vladimir en de zet die ons deed besluiten onze kemposchool om te vormen in een systema trainingsgroep.

Systema Alkmaar 
Gertjan Jongh is zich na het volgen van seminars van Vladimir Vasilev gaan verdiepen in Systema. Hij heeft naast zijn Aikido-school een studiegroep systema opgericht.

Kadochnikov systema door Transition CRT
Eens per maand (2e woensdag) geeft een van de drie instructeurs van Transition CRT ons les in Kadochnikov systema. Dit is de grondlegger van systema. Lessen zijn goed theoretisch onderbouwd vanuit natuurkundige principes als hefboom, vectoren, balans bij grondvlak en plaats zwaartepunt. Daarbij zijn de instructeurs inspirerend in de uivoering van de technieken.

Systema Kwan Lee
Systema school van Kwan Lee een van de top instructeurs. Kwan Lee geeft regelmatig seminars en heeft in 2015 een seminar gegeven Amsterdam, georganiseerd door Systema Amsterdam en Systema Alkmaar. 

Martin Wheeler
Naast Vladimir Vasiliev een inspiratiebron voor onze trainingen. Vandaar deze link naar zijn youtube kanaal. Wil je een goede indruk van wat systema is, kijk dan eens naar een van zijn filmpjes.

My Safe House
De systema trainingsgroep van Raymond van der Kammen in Almelo. We ontmoetten elkaar tijdens een systema seminar In Amsterdam. De eerste martial artist die me tijdens een sparringssessie in mijn been beet; 'je moet tot het uiterste gaan in een gevecht, waar een mes in getrokken wordt'. 

Under Heaven Martial Arts
Martial Arts club in Leidsche Rijn onder de inspirerende leiding van Shannon Streifel. Shannon gelooft in het stalen van lichaam en geest volgens de principes van de old school warrior: bloed, zweet en tranen. Hij is creatief in de trainingsvormen die hij aanbiedt, je wordt altijd uitgedaagd tot het uiterste te gaan. Zijn motto is dat van Seal: the only easy day was yesterday.No rules dus.

Vivada Close Combat
Pure zelfverdediging, geen stijlvormen of andere franjes. Dat is wat Michael von Pickartz drijft. Hij blijft geboeid in de wereld van het echte gevecht en trainingsvormen creeeren die dat zo dicht mogelijk naderen. Een training of kamp met Michael is ouderwets gedrild worden met een knipoog en een lach.

Kempo Vereniging Shaolin Chuan Fa
Kemposchool in Utrecht onder leiding van onze oude leermeester Eric Gouda. Eric leidt deze school sinds begin jaren '70. Hij heeft een zeer hoog niveau van inzicht in de bewegingsdynamiek van het lichaam. De stijl voert via Lammerts van Bueren terug naar het kempo van Faulhaber en Meiers.